18. února 2014

Blansko - zabijačkové hody

15. 2. 2014 byl v zámeckém parku v Blansku v hlavní roli pan řezník a jeho dobroty, protože se zde konaly zabijačkové hody s kulturním programem. Zavzpomínal jsem na časy, kdy jsem jezdil k babičce a dědovi na zabíjení.
Pan řezník vyndával horký ovar přímo z kotle, porcoval ho a ten pak ihned putoval na tácek, nebo do přinesených nádob zákazníkům. Nebyl jsem sám, přišlo mnoho diváků a také kupujících. O teplý ovar, ovarovou polévku, jitrnice, jelita a další speciality byl velký zájem, pořád byla fronta. Převážně pro dětské návštěvníky byl připraven také kulturní program ve vytápěném šapitó. Pro dospělý doprovod zde byl k dispozici bar. Na pohádku se hlediště zaplnilo téměř do posledního místa. Největší zážitek to byl určitě pro děti, protože ty se mohly aktivně účastnit pohádkové hudební show „WIKI a NIKI a jejich pohádkový hrnec“. Potom program pokračoval dál a byl zakončen vystoupením zpěvačky Adély Grimové.
Chci vyjádřit poděkování organizátorům Kulturnímu středisku města Blanska a agentuře Tam-Tam. Myslím, že byla akce úspěšná, a těším se na další ročník a co Vy?
Přikládám fotografie a věřím, že se Vám budou líbit.
Byli jste tam? Budu rád, když připojíte svůj komentář.
Pavel Krupka

Pan řezník a jeho dobroty



Nejmladší pan král (dobrovolník z publika) - fotografie z pohádkové hudební show „WIKI a NIKI a jejich pohádkový hrnec“

Žádné komentáře:

Okomentovat